Nástroje přístupnosti
Nástroje
přístupnosti
Zvětšit text Zmenšit text Čitelné písmo Stupně šedi Vysoký kontrast Negativní kontrast Světlé pozadí Podtrhnout odkazy Reset
Kontakt

Menu

05. července 2023

Andělské noviny - Letní vydání


Vážení čtenáři,

vítáme Vás u dalšího vydání ANDĚLSKÝCH NOVIN, ve kterých se i tentokrát dočtete o novinkách a zajímavostech z naší organizace za poslední čtvrtletí.

Jarní dny pomalu ale jistě střídají ty letní a co nevidět teploty neklesnou pod dvacet stupňů Celsia. Zahrady kvetou a voní grilovanými pochoutkami, dětem začínají prázdniny a všichni se cítíme více uvolnění. Možná je to vrstvami oblečení, které můžeme po dlouhých měsících odložit a možná nás činí veselejšími sluneční paprsky.

Ať už je to tak či onak, přejeme Vám, abyste tento čas strávili se svými blízkými, užívali letního elánu a krásného počasí a na nějakém hezkém místě se začetli do Andělských novin, které jsme si pro Vás připravili. 

LETÁKY PLNÉ SLUNCE

V rámci šíření osvěty o tísňové péči v první polovině tohoto roku jsme rozdali všechny naše letáky. Musíme je tedy natisknout znovu a při této příležitosti jsme se rozhodli dát jim "barevnější" podobu.

Na našich nových letácích můžete vidět dva z našich dlouhodobých klientů, paní Evu z Prahy, které monitorovací zařízení Tipec dodává odvahu věnovat se svým koníčkům a pana Jana ze Šluknova, jehož nejoblíbenější službou je Povídavá linka.

Pomáháme seniorům, lidem s handicapem, těm, kteří se ocitli v těžké životní situaci - lidem po hospitalizaci či lidem procházejícím dlouhodobou léčbou - onkologickým pacientům. Jsme tu pro všechny, kteří nás potřebují a pro všechny, kteří nás požádají o pomoc. Pomáháme Vám i Vašim blízkým a děláme to rádi.

ZKRACUJEME ADAPTAČNÍ OBDOBÍ

S novým letákem Vám přinášíme ještě jednu malou změnu, která se týká délky adaptačního období naší sociální služby.

Od 1. 7. 2023 máme adaptační období pro nové klienty na 14 zdarma.

Osvědčilo se nám a dlouholetá praxe ukázala, že dva týdny jsou dostatečně dlouhá doba na vyzkoušení našeho zařízení, zjištění, jestli Vám je nápomocno a zda máte zájem o jeho využívání z dlouhodobého hlediska. 

Věříme, že Vás tato informace nikterak nerozesmutní a kdyby přece jen, přikládáme důkazní materiál, že i to co se nám na první pohled nemusí líbit, může být dobré a přínosné.

MOTTO

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2022

Jako každý rok i letos jsme vypracovali výroční zprávu naší organizace za rok 2022. 

Zajímá Vás, co se nám povedlo, komu jsme pomohli, co pro nás bylo výzvou a co odměnou za dobře odvedenou práci? To vše a mnoho dalších zajímavostí si můžete kliknutím na obrázek přečíst v naší výroční zprávě.

KDE JSME BYLI A CO JSME DĚLALI

Čaje pro seniory

Ve čtvrtek 13. 4. 2023 jste nás mohli potkat na akci s názvem Odpolední čaje pro seniory, pořádané  městem Česká Lípa v Kulturním domě Crystal. Účast byla opravdu hojná a my jsme moc rádi, že jsme měli možnost zúčastněným ukázat naše monitorovací zařízení a říci jim o naší službě tísňové péče něco více.

Veletrh Sociálních služeb

31.5. 2023 jste se s námi mohli setkat na Veletrhu sociálních a navazujících služeb v Praze 10. Před nákupním centrem EDEN jsme měli stánek a i zde jsme představovali naši službu.

Reportáž TV

Tisíce starších lidí čekají na místo v pobytovém zařízení. Snažíme se zajistit, aby se senioři cítili bezpečně a déle setrvali v domácím prostředí. Mimo prezentační akce se snažíme šířit osvětu o tísňové péči i skrze média a když nás veřejnoprávní televize s celoplošným vysíláním na území Česka oslovila s žádostí o účast v reportáži na toto téma, velice rádi jsme souhlasili. V reportáži můžete vidět naši sociální pracovnici Jitku Martínkovou a naši klientku Vlastimilu Fenikovou.

PUSTIT ZÁZNAM

PŘEČIST SI KOMIKS

NATÁČÍME SPOT O TÍSŇOVÉ PÉČI

Připravujeme pro Vás nový spot o tísňové péči. Kdo si v něm zahrál, čeho přesně se týká a kdy a kde ho budete moci vidět celý, o to se s Vámi rádi podělíme v dalším vydání našich Andělských novin.

TĚŽKÉ ČASY LIDI SPOJUJÍ

V posledních třech měsících se nám, co se dárcovství a grantů týká, velice dařilo. Na začátku tohoto roku jsme se trochu obávali následků pandemie, inflace a energetické krize, ale pravdou je, že těžké časy lidi spojují a my jsme se toho stali součástí. 

Děkujeme za finanční podporu nadaci těžební firmy se sídlem v Karviné a nadaci rodinné společnosti zaměřené na péči o zdraví, krásu a duševní pohodu.

Rovněž si velice Vážíme podpory nadace největšího výrobce elektřiny v České republice, která nás podpořila již opakovaně a pomoci spolku podporujícího nemocné a handicapované lidi a organizace, které jim pomáhají.

Posledním ale stejně tak velkým úspěchem v rámci grantových žádostí je hmotný dar od největší banky v Česku podle počtu klientů, která nám darovala tablety na podporu terénní práce našich sociálních pracovníků.

Za všechny dary jsme velice vděční.

TO STÁRNUTÍ ZRÁDNÉ SE NÁDHERNĚ ZVLÁDNE...

Lidé si často člověka v seniorském věku představují jako slabého, pomalého, nepružně reagujícího, člověka, který často zapomíná, a k tomu nám nad hlavami visí všechna ta zdravotní omezení.

Co všechno ale ve skutečnosti souvisí se stářím a co se může stát komukoliv z nás i v jiné životní fázi? Pojďme se společně podívat na to, co to stáří vlastně je, co nám toto podzimní období života nabízí a co přináší, čemu čelit a co přijmout.

POKRAČOVAT VE ČTENÍ ČLÁNKU

PUSTIT CELOU PÍSEŇ

Děkujeme Vám za čas věnovaný četbě našeho newsletteru. Přejeme Vám krásné, nerozmarné léto a mnoho slunečných dní naplněných odpočinkem, radostí a především zdravím. 

Za tým Anděla Strážného,

Kamila & Pavla

Mgr. Kamila Podlahová                                 Bc. Pavla Špilková

Projektová manažerka                                 Projektová manažerka

+420 770 163 572                                      + 420 771 122 399
kamila.podlahova@andelstrazny.eu               pavla.spilkova@andelstrazny.eu

www.andelstrazny.eu