Nástroje přístupnosti
Nástroje
přístupnosti
Zvětšit text Zmenšit text Čitelné písmo Stupně šedi Vysoký kontrast Negativní kontrast Světlé pozadí Podtrhnout odkazy Reset
Kontakt

Menu

23. ledna 2024

APSS ČR - Vyhodnocení unikátního celorepublikového dotazníkového šetření spokojenosti zaměstnanců v sociálních službách


Kvalita poskytovaných sociálních služeb úzce souvisí s individuální i kolektivní spokojenosti zaměstnanců těchto služeb. Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR (APSS ČR) proto připravila rozsáhlé a v České republice zcela unikátní dotazníkové šetření. Jeho cílem bylo zjistit a vyhodnotit, jak jsou zaměstnanci zařízení sociálních služeb v České republice spokojeni se svou prací, ale i se vztahy na pracovišti, pracovními podmínkami či benefity a vzděláváním.

Dotazníkové šetření se konalo od 8. listopadu do 31. prosince 2023, přičemž jsme získali odpovědi od 2 932 zaměstnanců ze 105 zařízení sociálních služeb. Respondenti následně obdrželi personalizovanou informaci o tom, jak si jejich zařízení stojí ve srovnání napříč sociálními službami, které se do dotazníkového šetření také zapojily. APSS ČR již nyní připravuje dotazníkové šetření spokojenosti pro letošní rok, které pravděpodobně spustí na podzim.