Nástroje přístupnosti
Nástroje
přístupnosti
Zvětšit text Zmenšit text Čitelné písmo Stupně šedi Vysoký kontrast Negativní kontrast Světlé pozadí Podtrhnout odkazy Reset
Kontakt

Menu

28. června 2023

Letní setkání seniorů 2023


Středa 21. června 2023 byla dnem konání tradičního Letního setkání seniorů. Letos se konal již 24. ročník. Místem konání byl jako většinou Hipodrom Most. Seniory přišli pozdravit představitelné našeho města Marek Hrvol, primátor Statutárního města Mostu, Markéta Stará, náměstkyně primátora, Václav Zahradníček, náměstek primátora. Za Městskou správu sociálních služeb se seniory pozdravila paní Lenka Maňáková, zástupkyně ředitele organizace.

Tématem letošního ročníku byly mostecké dominanty jako např. hrad Hněvín, Aquadrom, Aerodrom, Autodrom, Hipodrom a pivovar. K těmto tématům byly přizpůsobeny i soutěžní disciplíny. Disciplíny si připravila naše všechna zařízení. Další disciplínu dodaly městské kluby seniorů a svou tajemnou disciplínu měl i magistrát.

Pokud se video nezobrazuje - můžete si ho pustit ZDE.

Kromě našich seniorů se letošního ročníku zúčastnilo i 9 mosteckých klubů seniorů a Čtveráci – senioři z Patokryjí. Seniory doprovázeli zaměstnanci organizace a na výpomoc přišli i studenti Střední školy diplomacie a veřejné správy v Mostě a studenti Střední zdravotnické školy Most. Děkujeme za výpomoc. Celkem se akce zúčastnilo více jak 400 osob.

Kromě soutěžních disciplín probíhala i soutěž o nejhezčí klobouk. Porota měla těžkou práci, když vybírala z 31 promenádujících osob čtyři vítězné klobouky. Poděkování si zaslouží všichni, kteří si své klobouky vyšperkovali.

A o co se hrálo? Vlastně jsme měli 2 kategorie – domovy a penziony a ostatní. Vyhodnocena byla vždy první tři družstva v dané kategorii a pak ještě absolutní vítěz. Vítězové obdrželi pohár, diplom, medaili a dárkový balíček. Blahopřejeme.

Pokud se video nezobrazuje - můžete si ho pustit ZDE.

Dalším doprovodným programem tohoto setkání bylo vystoupení dětí ze Střediska denní péče (jesle) v ul. Františka Malíka, dále vystoupení několika skupin dětí Tanečního studia Kamily Hlaváčikové, dále přišly mezi seniory čtyři lamí kluci z Alpakárny Most, velice oblíbená byla také koza její kůzlátka paní Friedlové, canisterapii zastupoval pejsek Mia paní Kassalové, dále ukázky a možnost svezení v rámci cykloterapie. A protože jsme na hipodromu, tak možnost navštívit a pohladit si koně ve zdejších stájích a nebo možnost svézt se koňským povozem paní Valentové. Celým krásným slunečním dopolednem provázela přítomné hudební skupina Sortiment. Někdo jen poslouchal, někdo zpíval, někdo i tancoval. Poděkování patří také doprovázejícímu personálu, údržbě za stavění stanů a grilování buřtíků, kuchyni za výborné koláče a vlastně všem, kteří se na přípravě a hladkém průběhu letošního 24. ročníku Letního setkání seniorů podíleli včetně autobusů Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova, a. s. za svozy.

Toto letní setkání má už svou vžitou tradici. Setkávají se zde lidé senioři z domovů a penzionů i s ostatními seniory z města, kteří nemají během roku možnost se jinak setkat. A navíc si užijí spousty zábavy v krásném prostředí mosteckého hipodromu. A kdo vlastně vyhrál. Vítězové jsou vypsaní ve výsledkové listině. Ale v podstatě vyhráli všichni, protože si užili krásný den plný zábavy a soutěžení v krásném prostředí mosteckého hipodromu.

A jak to všechno dopadlo? Viz výsledková listina.

Helena Houšková