Nástroje přístupnosti
Nástroje
přístupnosti
Zvětšit text Zmenšit text Čitelné písmo Stupně šedi Vysoký kontrast Negativní kontrast Světlé pozadí Podtrhnout odkazy Reset
Kontakt

Menu

14. června 2023

MSSS v Mostě - p. o., zmodernizovala a rozšířila svůj vozový park - máme 4 nová ELEKTROVOZIDLA


MSSS v Mostě – p. o., dnešním dnem zmodernizovala a posílila svůj vozový park. Ve středu 14. června 2023 jsme ve 13 hodin na zahradě Domova pro seniory v ul. Barvířská 495 v Mostě (zahrada Harmonie), převzaly pracovnice naší organizace čtyři nová elektrovozidla:

1x Toyota Proace City EV od Louwman Motor Praha s.r.o.

3x PEUGEOT e208 od Nelagia s.r.o.

Dobíjení vozidel plánujeme v první fázi zde: www.futurego.cz u SKUPINA ČEZ.

Nová elektrovozidla jsou určena pro:

1) Pečovatelská služba, služba působí na adrese Komořanská 818, Most.

Pečovatelská služba s počtem klientů 321 (v roce 2020) disponuje v době podání žádosti o podporu 3 automobily značného stáří (15, 16 a 17 let). Technický stav uvedených vozidel odpovídá jejich stáří a počtu ujetých km, vozidla logicky vykazují zvýšené náklady na údržbu a opravy. V případě nutné potřeby si pečovatelská služba zapůjčuje náhradní vozidlo od jiných služeb MSSS, p.o., což je logisticky náročné, ekonomicky neúsporné, a z důvodu potřebných přejezdů i neekologické. Tyto přejezdy jsou neefektivním využitím vozu, kdy představují „pouze“ nezbytnou manipulaci a nemůže tak být využit čistě pro výkon sociální služby, tedy ve prospěch klientů. V rámci projektu budou pro pečovatelskou službu pořízena 3 nová vozidla (elektromobily). Jedno vozidlo s větším úložným prostorem a 2 vozidla běžných rozměrů. V důsledku realizace projektu budou 2 stávající vozidla zrušena a nahrazena novými a o 1 vozidlo se rozšíří počet vozů oproti stávajícímu stavu.

2) Denní stacionář pro mentálně postižené klienty, případně kombinovaně handicapované občany s ukončenou školní docházkou, služba je poskytována na adrese Jiřího Wolkera 404, Most.

V současné době tato služba nedisponuje žádným vozidlem. Pro kvalitní výkon této sociální služby potřebuje vozidlo s velkým úložným prostorem pro převoz materiálu (např. nákupy k zabezpečení údržbářských prací, s vnitřním prostorem přizpůsobeným převozu osob s omezenou pohyblivostí, posuvné boční dveře. V případě potřeby je využíváno vozidlo od jiných služeb MSSS v Mostě – p. o., což je logisticky náročné, ekonomicky neúsporné, a z důvodu potřebných přejezdů i neekologické. V rámci projektu bude pro tuto sociální službu pořízeno 1 nové vozidlo (elektromobil).

Finanční náklady jsou z 90 % hrazeny z dotačního titulu, z 10 % z vlastních zdrojů. Celkové náklady činí 3.698.324 Kč (vč. DPH).

Fotogalerie: Autor Tereza Machová, MmM

Foto č. 1 – Generální ředitel RRA ÚK pan Marek Hartych (vlevo)

Foto č. 2 – Detail vnitřku Peugeot e-208

Foto č. 3 – PEUGEOT e208 od Nelagia s.r.o.

Foto č. 4 – Slavnostní předání

Foto č. 5 – primátor města pan Marek Hrvol, náměstkyně primátora paní Markéta Stará, ředitel MSSS v Mostě – p. o., pan Luboš Trojna

Foto č. 6 – Toyota Proace City EV od Louwman Motor Praha s.r.o.

Foto č. 7 – Uvedení vozidel do provozu primátorem města

Video: Autor Pavel Fekete