Nástroje přístupnosti
Nástroje
přístupnosti
Zvětšit text Zmenšit text Čitelné písmo Stupně šedi Vysoký kontrast Negativní kontrast Světlé pozadí Podtrhnout odkazy Reset
Kontakt

Menu

12. července 2024

Péče MSSS v Mostě - p. o., o zdraví zaměstnanců a pitný režim


Městská správa sociálních služeb v Mostě – příspěvková organizace (MSSS), si klade za cíl neustále zlepšovat pracovní podmínky a zdraví svých zaměstnanců. S ohledem na tuto prioritu je věnována zvláštní pozornost také pitnému režimu a poskytování ochranných nápojů, zejména v letních měsících.

MSSS v Mostě přikládá velký význam zdraví a pohodě svých zaměstnanců. V rámci této péče byla zavedena opatření pro zajištění dostatečného pitného režimu a distribuci ochranných nápojů. Tyto nápoje jsou poskytovány v souladu s platnými právními předpisy a interními směrnicemi organizace.

Poskytování ochranných nápojů

Ochranné nápoje jsou určeny zejména pro zaměstnance, kteří pracují v prostředí s vysokými teplotami nebo při zvýšené fyzické námaze. Tento krok je součástí širšího programu, jehož cílem je minimalizovat rizika spojená s dehydratací a přehřátím.

Podle směrnice SM3 o poskytování ochranných nápojů, zaměstnavatel zajišťuje:

  • Dostatečné množství nápojů: Každý zaměstnanec má přístup k potřebnému množství ochranných nápojů během pracovní doby.
  • Kvalitu nápojů: Nápoje musí splňovat hygienické normy a být vhodné pro rychlé doplnění tekutin a minerálů ztracených potem.
  • Pravidelný dohled: Vedoucí pracovníci jsou zodpovědní za pravidelnou kontrolu a zajištění dostatečné zásoby nápojů.

MSSS je odhodlána pokračovat ve svých snahách o zajištění zdravého a bezpečného pracovního prostředí pro všechny své zaměstnance. Poskytování ochranných nápojů je jen jedním z kroků, které organizace podniká v rámci své politiky ochrany zdraví a bezpečnosti práce.