Nástroje přístupnosti
Nástroje
přístupnosti
Zvětšit text Zmenšit text Čitelné písmo Stupně šedi Vysoký kontrast Negativní kontrast Světlé pozadí Podtrhnout odkazy Reset
Kontakt

Menu

05. září 2023

Rozvojové aktivity MSSS v Mostě - p. o., posílili jsme fyzioterapeutický tým naší organizace


Rada města Mostu na svém srpnovém zasedání schválila další rozvojové aktivity MSSS v Mostě – p. o. Jednou z novinek je zřízení nového místa a následné přijetí další fyzioterapeutky, která bude prioritně zajišťovat rehabilitaci v Domově pro seniory v ul. Antonína Dvořáka.

Zde dosud dva dny v týdnu fyzioterapeut sdílený pro dva domova seniorů (A. Dvořáka a J. Wolkera) zajišťoval rehabilitaci u 11 uživatelů – např. chůzi, léčebnou tělesnou výchovu a balanční cvičení a také skupinové cvičení s účastí 7 – 10 uživatelů. Od doby zajištění tohoto fyzioterapeuta (říjen 2022) došlo k výraznému zlepšení fyzické i duševní kondice uživatelů. Fyzioterapie vyžaduje stále častější (opakující se) úkony u týchž uživatelů, aby se dosáhlo udržení zlepšeného stavu uživatelů (míra potřebného časového úseku k provedení úkonů a počtu uživatelů neustále narůstá, čemuž je nutno přizpůsobit i počet personálu, který provedení daných výkonů garantuje).

Všichni fyzioterapeuti v organizaci se také významně podílí na realizaci rehabilitačního ošetřování uživatelů.

Chcete se o fyzioterapii dozvědět více? Podrobnosti v článku V čem vlastně spočívá práce ergoterapeutů a fyzioterapeutů? V časopise Harmonie č. 89, který najdete na úvodní stránce našeho webu.