Nástroje přístupnosti
Nástroje
přístupnosti
Zvětšit text Zmenšit text Čitelné písmo Stupně šedi Vysoký kontrast Negativní kontrast Světlé pozadí Podtrhnout odkazy Reset
Kontakt

Menu

04. února 2024

V denním stacionáři nově využívají elektromobil


Novinkou při poskytování služby v denním stacionáři je využívání elektromobilu pořízeného z dotačního titulu. Díky tomuto vozidlu se usnadnila a zpřístupnila doprava pro naše uživatele, a to převážně za účelem výjezdu na výlety.
 
"V měsíci lednu jsme si naplánovali několik výletů v našem okolí i mimo něj. Pro nás velmi dobrá zpráva byla, že klienti Denního stacionáře obdrželi k užívání nové elektrovozidlo, díky kterému klienti mohou navštívit málo přístupná místa, kam se běžně pěšky nedostanou. Jsou to například výlety na Jezero Most, do aquaparku v Teplicích, do galerie Litvínov, na zámek Jezeří a nebo na hrad Hněvín. S klienty máme připravena další krásná místa, kam bychom se rádi podívali. Termíny výletů oznámíme co nejdříve. Máme velké plány. Rádi bychom navštívili třeba botanickou zahradu v Teplicích, zoologickou zahradu v Ústí nad Labem nebo také Karlštejn ve středočeském kraji." 🍀🙌✨
 
Komentuje tuto novinku Monika Soukupová, pracovnice v sociálních službách.
 
Přínosem pro tuto cílovou skupinu je mimo jiné celkové zkvalitnění služby – rozšíření vozového parku znamená rozšíření možnosti handicapovaných osob využít osobního automobilu k dopravě za svými osobními či úředními záležitostmi, na místo využití prostředků veřejné dopravy.
 
MSSS v Mostě – p. o., pořídila celkem 4 elektrovozidla, 3 pro pečovatelskou službu a 1 pro denní stacionář.
 
Aktuálně plánujeme schůzku se zákonnými zástupci i klienty samotnými, kde je seznámíme s krátkodobými cíli služby, docházkou do stacionáře, provozem dotovaného elektromobilu, úhradami za služby a návrhy na zkvalitnění služby. Těšíme se i na diskusi.